2024 Eczacılık Buluşması, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Gerçekleşti

2024 Eczacılık Buluşması, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Gerçekleşti

İstanbul Eczacı Odası'nın düzenlediği 2024 Eczacılık Buluşması; paneller, ödül törenleri ve konserle gerçekleşti.

İstanbul Eczacı Odası'nın düzenlediği ve eczacılık mesleğinin bugününe odaklanarak, mesleğin meselelerini ele alan 2024 Eczacılık Buluşması; Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda eczacıların ilgisi ile gerçekleşti. Eczacılığın bugün bulunduğu noktayı, neler yaşadığını, gelişimi için neler yapıldığı ve yapılabileceğini değerlendirme amacını benimseyen etkinlik paneller, ödül töreni ve konser eşliğinde devam etti.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Pınar Özcan, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, SGK İl Müdürü Harun Sertbaş, TEB Merkez Heyeti Üyesi Uzm. Ecz. Taner Ercanlı, İSKOOP Başkanı Ecz. Sait Yücel’in açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik değerli panellerle devam etti. 

2024 Eczacılık Buluşması'nın panelleri şu şekildeydi:

İlk oturumda İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Murat Tülü moderatörlüğünde Sağlığın bir Hak olması konusu üzerine Murat Ağırel ve Ecz. Kadir Sedat Sofugil konuşmacı olarak yer aldı.

“Eczanelerimizin ve İlaç Sektörünün Ekonomik Sürdürebilirliği” balığıyla gerçekleşene ikinci oturumda ise Ecz. Zeki Özcan moderatörlüğünde Dr. Ümit Dereli ve Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, konu ile ilgili merak edilen noktalara değindi.

Ecz. Hümeyra Laçin moderatörlüğünde gerçekleşen “Halk Sağlığını Önceliklendirme ve Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Eczacının Rolü” başlıklı üçüncü panelde ise Prof. Dr. Mesut Sancar ve Prof Dr. Buket Aksu konuşmacı olarak yer aldı.

Dördüncü ve son oturumda ise Ecz. Sibel Özkan Tarım moderatörlüğünde Sn. Cenap Sarıalioğlu, Sn. Zafer Kaplan ve Sn. Sait Yücel örgütlü mücadelenin önemine değindiler.

Etkinlikte ayrıca “Halk Sağlığı Eczacıların Önceliğidir” yarışmasına katılan eczacılara ve “Eczaneler için Destek Personel Eğitim Programı”nın eğitmenlerine plaketleri verildi.

İEO Onur Ödülü Prof. Dr. Sancar'a

İstanbul Eczacılık Odası'nın düzenlediği 2024 Eczacılık Buluşması'nda aynı zamanda mesleğe olan katkıları onurlandırmak amacıyla bir ödül takdimi de yapıldı. Eczacılık eğitimine ve eczacılık mesleğine verdiği emekler ve katkılar dolayısıyla Prof. Dr. Mesut Sancar’a İEO Onur Ödülü takdim edildi. Ödülünü alan Sancar Eczacılık Günü'nü kutlayarak ödül için teşekkür etti.

Etkinlik Eczacı Müzik Grubu'nun konseri ile sona erdi.


13 Mayıs 2024, 16:29