Bilimsel Gelişmeler

Hitit Üniversitesi’nin Geliştirdiği Nanotüp İşleme Yöntemi Tescillendi

Hitit Üniversitesi'nde geliştirilen çok duvarlı karbon nanotüplerin yüzey alanlarının artırılması yöntemi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

16 Saat Önce

Göz Tansiyonu Sinsi İlerleyen Bir Hastalık!

Göz tansiyonu, sinsi bir şekilde ilerleyen ve görme kaybına neden olabilen ancak genellikle farkına varılmayan bir hastalıktır.

8 Gün Önce

Parkinson Erkeklerde Daha Fazla Görülüyor

Hareket başta olmak üzere birçok kısıtı beraberinde getiren Parkinson hastalığı, erkeklerde çok daha yaygın olarak ortaya çıkıyor.

11 Gün Önce

Çölyak Hastalığı Genetik Kökenli

Genetik kökenli nedenlerle ortaya çıkan çölyak, ömür boyu glutensiz beslenme gerektiriyor. Uzmanlar dikkat edilmesi için uyarıyor.

14 Gün Önce

Stres ve Travma Yaşlanmayı Hızlandırıyor

Son yıllarda yapılan araştırmalar, stres ve travmanın biyolojik yaşlanma sürecini etkileyebileceğini ve ruh sağlığı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor.

14 Gün Önce

Erkeklerde Akciğer Kadınlarda Meme Kanseri Önde

Her yıl yaklaşık 164 bin kişiye kanser teşhisi koyulan ülkemizde erkeklerde akciğer, kadınlarda ise meme kanseri yaygınlık gösteriyor.

18.04.2024

Hormon İlaçları Tümör Riskini Artırıyor Olabilir

Fransa'da yapılan bir araştırma, uzun süreli ve düzenli hormon ilacı kullanımının beyin tümörlerine etki ettiği sonucuna ulaşıldı.

09.04.2024

Antibiyotik Direncine Karşı Yeni Bir Kalkan

Harvard Üniversitesi ve Hoffmann-La Roche'dan araştırmacılar, ölümcül enfeksiyonlara sebep olan 'Acinetobacter baumannii' bakterisine karşı mücadelede kullanılabilecek yeni bir antibiyotik türü buldu.

12.01.2024

Grip Aşısı Sizin İçin Hayati Önem Taşıyor Olabilir!

Grip Aşısı Sizin İçin Hayati Önem Taşıyor Olabilir!

09.10.2023

Kişinin Kendi Kanıyla Ses Teli Bozukluğuna Şifa Bulunuyor

Uzmanlar, ses teli bozukluklarında uzun süren şikayetlerde, kendi kanından elde edilen PRP'nin tedavide umut verici olabileceğini belirtirken, tedavi yöntemlerinin hastanın durumuna göre değiştiğini vurguluyorlar.

24.08.2023