2024 Yılı 2. Dönem EYS Yerleştirme Başvuruları Başladı

2024 Yılı 2. Dönem EYS Yerleştirme Başvuruları Başladı

Nüfus kriterine tabi olan eczacılar için 2024 Yılı 2. Dönem EYS Yerleştirme başvuruları başladı. Başvuru tarih aralığı ve başvuru detaylarını TİTCK açıkladı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi Başkanlığı Eczacı Yerleştirme Sistemi 2. dönem yerleştirme başvurularının detaylarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre nüfus kriterine tabi olan eczacılar, 10 Haziran - 9 Temmuz 2024 tarihleri arasında Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) üzerinden 2. dönem yerleştirme başvurularını yapabilecekler.

Başvuru Nasıl Yapılır?

  • Eczacılar, eys.titck.gov.tr adresinden Eczacı Yerleştirme Sistemi'ne (EYS) giriş yapabilecekler.
  • Gerekli belgeler eksiksiz olarak sisteme yüklendikten sonra, 9 Temmuz 2024 tarihine kadar İl veya İlçe Sağlık Müdürlüklerine giderek belgelerin asıllarının onaylatılması gerekmekte.

Destek ve Bilgilendirme

Başvuru süreci ile ilgili yaşanabilecke her konu hakkında iletişim mailleri üzerinden bilgi alınabilecek. Eczacıların bilgi ve destek için iletişime geçmesi gereken mail adresi ise şu şekilde:

  • Sistemsel konularda: eyssistem@titck.gov.tr
  • Mevzuata dair konularda: eczane.eys@titck.gov.tr

Önemli Not:

Duyuruda, başvuru yapmadan önce eys.titck.gov.tr sayfasında ve kullanıcılara ait panellerde yer alan Eczacı Yerleştirme Sistemi Kılavuzu'nu dikkatlice okunması ve bu kılavuz doğrultusunda işlemlerin sürdürülmesinin özellikle altı çizildi.

 


11 Haziran 2024, 14:09