63 Yaşında Hayallerine Kavuştu: Emekli Fizik Öğretmeni Tıp Fakültesi'nden Mezun Oldu!

63 Yaşında Hayallerine Kavuştu: Emekli Fizik Öğretmeni Tıp Fakültesi'nden Mezun Oldu!

43 yıllık hayalini gerçekleştiren Sergül Evci, 63 yaşında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Kayseri'de yaşayan Sergül Evci, 43 yıllık bir hayalini gerçekleştirerek Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1978 yılında tıp fakültesini kazanan Evci, 12 Eylül darbesi nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kalmış. 20 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Evci, 7143 sayılı Af Kanunu ile yeniden umut bulduğu tıp fakültesini tamamladı.

Evci, 18 yaşından beri doktor olma hayalini kurduğunu ve ilk sınavda tıp fakültesini kazandığını anlatarak, o dönemde Türkiye'nin karışık bir siyasi ortamda olduğunu ve Ankara'da tıp okurken kendini psikolojik olarak devam edecek güçte hissedemediğini için okulu bırakmak zorunda kaldığını ifade etti.

Hiçbir zaman pes etmeyen Evci, 20 yıl boyunca öğretmenlik yaparken de hayalinden vazgeçmedi. Emekli olduktan sonra 7143 sayılı Af Kanunu ile yeniden tıp fakültesine dönme şansı yakaladı ve bu fırsatı değerlendirerek 63 yaşında hayallerine kavuştu.

Evci, okumaya devam etmenin ve beynin aktif kalmasının önemini vurgulayarak, "Okumanın, insanın ufkunu genişlettiğine ve beynini pozitif yönde etkilediğine inanıyorum. Beynin sürekli spor yapması gerektiğini ve bunu ihmal etmememiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Mezuniyet töreninde duygusal anlar yaşayan Evci, "Rüyada gibiyim. Acaba uyuyorum da rüya mı görüyorum yoksa bu bir hayal mi? Çok emin değilim. 63 yaşında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Hayallerimi gerçekleştirdim." dedi.

Evci, tıpta uzmanlık almayı düşünmediğini, ancak hasta muayene etmeyi arzuladığını da sözlerine ekledi. Zorlu bir süreçten geçmesine rağmen pes etmeyerek hayalini gerçekleştiren Evci, ilham verici bir hikaye ile tüm yaşlara umut oluyor.


16 Temmuz 2024, 18:35