ABD'de İki Hastanede Binlerce Hasta, Anestezi Uzmanının HIV ve Hepatit Taşıdığı İddiasıyla Risk Altında

 ABD'de İki Hastanede Binlerce Hasta, Anestezi Uzmanının HIV ve Hepatit Taşıdığı İddiasıyla Risk Altında

ABD'de bir anestezi uzmanının bilinçli eylemi olmasından şüphelenilen olayda, 2400'den fazla hastanın HIV, Hepatit B ve C virüslerine maruz kalmış olmasından şüpheleniliyor.

ABD'nin Oregon eyaleti Portland kentindeki iki hastanede tedavi gören 2.400'den fazla hastaya, anestezi uzmanının HIV ve Hepatit B ve C virüslerine maruz kalmış olabileceği endişesiyle "enfeksiyon kontrol ihlali" nedeniyle kan testleri yaptırılması istendi. Providence ve Legacy Health adlı iki sağlık sisteminin hastaları potansiyel olarak risk altında. Hastalara, "tedbir amacıyla" test yaptırılması önerildi.

Providence Willamette Falls Tıp Merkezi'nden yapılan açıklamada, yaklaşık 2.200 hastanın ve Providence Portland Tıp Merkezi'ndeki iki hastanın bilgilendirildiği belirtildi. Providence sözcüsü, "Bu doktorun eylemleri, hastaların Hepatit B ve C ve insan immün yetmezlik virüsü (HIV) de dahil olmak üzere olası enfeksiyonlara maruz kalma riskini artırmış olabilir" dedi.

Olası maruziyetlerin, Aralık 2023'ten bu yılın Mayıs ayına kadar Legacy Mount Hood Tıp Merkezi'nde çalışan, üçüncü taraf bir yüklenici olan Oregon Anesteziyoloji Grubu için çalışan birinin eylemleri sonucu olduğu belirtildi. Kimliği açıklanmayan anestezistin artık Oregon Anesteziyoloji Grubu'nda çalışmadığı bildirildi. Şirket, testlerin ücretsiz olarak sunulacağını ve bir hastanın testi pozitif çıkarsa Providence'ın test sonuçlarını ve sonraki adımları görüşmek üzere iletişime geçeceğini açıkladı.

Legacy Health, Legacy Mount Hood Tıp Merkezi'nde tedavi gören ve enfekte olmuş olabilecek 211 hastayla iletişime geçtiğini, bunun Oregon Anesteziyoloji Grubu ile bağlantılı "izole bir durum" olduğunu dile getirdi. Oregon Anesteziyoloji Grubu ise kendi soruşturmasını başlattıktan sonra doktorun görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

 


12 Temmuz 2024, 18:51