ABD'de Üçüncü Gırtlak Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi!

ABD'de Üçüncü Gırtlak Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi!

Arizona'daki Mayo Clinic Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir gırtlak nakli operasyonu, sesini kaybeden hastalar için umut ışığı oldu.

Marty Kedian, ABD'de bu ameliyatı olan üçüncü kişi olma ünvanını kazanırken, operasyon sonrası konuşma yetisini geri kazanarak büyük bir sevinç yaşadı.

Kedian, ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, konuşabilmenin önemini vurgulayarak ameliyatın ardından yaklaşık bir saat içinde konuşabildiğini ifade etti. Bu gelişme, gırtlak kanseri veya diğer hastalıklar nedeniyle sesini kaybeden hastalar için büyük bir umut kaynağı oluşturuyor.

Mayo Clinic Baş ve Boyun Cerrahisi Başkanı Dr. David Lott, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, sesini kaybeden hastaların dış dünya ile iletişiminin önemli ölçüde azaldığını ve bu durumun onları içine kapanmaya ittiğini belirtti. Lott, konuşma yetisinin önemine dikkat çekerek, bu tür hastalar için gırtlak naklinin hayat değiştirici bir operasyon olabileceğini vurguladı.

Dr. Lott ayrıca, 10 yıl önce gırtlak kıkırdağı kanseri teşhisi konulan Kedian'ın, hastalığının yavaş ilerlemesi nedeniyle ameliyat için uygun bir aday olduğunu da sözlerine ekledi.

9 Kişiye Daha Umut Işığı:

Umut verici haberler bununla da sınırlı değil! Mayo Clinic'te 9 kişiye daha gırtlak nakli yapılması planlanıyor. Bu sayede birçok hastanın sesini geri kazanması ve yaşamlarına kaldıkları yerden devam etmesi mümkün olacak.

 


10 Temmuz 2024, 13:20