ABD Hükümeti Kuş Gribi Salgınıyla Mücadelede mRNA Aşı Geliştiriyor!

ABD Hükümeti Kuş Gribi Salgınıyla Mücadelede mRNA Aşı Geliştiriyor!

ABD hükümeti, ülke genelindeki süt ineklerinde devam eden kuş gribi salgınıyla mücadele kapsamında Moderna'ya 176 milyon dolarlık fon ayırdı.

ABD hükümeti, ülke genelindeki süt ineklerinde devam eden kuş gribi salgınıyla mücadele kapsamında ilaç üreticisi Moderna'ya 176 milyon dolarlık fon ayırdı. Bu fon, Moderna'nın kuş gribine karşı bir mRNA aşısı geliştirmesi için kullanılacak.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'nda hazırlık ve müdahaleden sorumlu bakan yardımcısı Dawn O'Connell, Salı günü gazetecilerle yaptığı görüşmede, aşının geliştirilme sürecinin erken aşamalarında olduğunu ve en azından gelecek yıldan önce piyasaya sürülmeyeceğini söyledi.

Aşının H5N1 suşunu hedef alması planlanıyor. mRNA teknolojisi sayesinde, üreticiler başka bir yeni grip türü ortaya çıkarsa hızla aşıyı uyarlayabilecek.

Salgın ilk olarak Mart ayında tespit edildiğinden beri, üç kişi (hepsi süt işçisi) virüs için pozitif test edildi. Hepsinin nispeten hafif vakaları vardı ve o zamandan beri iyileştiler.

Kuş gribinin bu suşunun kişiden kişiye kolayca yayıldığına dair henüz bir kanıt yok. Ancak endişe, virüsün memeliler arasında dolaştığı süre uzadıkça, bunu yapan bir forma dönüşebileceğidir.

 


9 Temmuz 2024, 19:21