Aile Hekimlerinin Yazabileceği Raporlu İlaç Sayısı Artırılıyor

Aile Hekimlerinin Yazabileceği Raporlu İlaç Sayısı Artırılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belirli tedaviler için aile hekimlerinin raporlu ilaçları reçete edebilmesi ve rapor süreleriyle ilgili yeni düzenlemeyi duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, raporlu ilaçlarla ilgili olarak yapılan yeni düzenleme ile aile hekimlerinin yazabileceği raporlu ilaçların sayısının artırıldığı ve bu şekilde vatandaşların ilaç alabilmek için ihtiyaç duyduğu rapor yazım sürecini hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık 2 milyon raporlu ilaç kullanan vatandaşı doğrudan ilgilendiren yeni düzenleme ile kronik Hepatit B ve D tedavisinde, Diyabet tedavisinde; kardiyoloji alanında kullanılan ilaçlarda raporlu hastalar hastane randevusu ve sırası beklemeden aile hekimlerine ilaçlarını yazdırabilecek.

Buna ek olarak bugüne dek 3 aylık olarak hazırlanan raporlar da 1 yıllık olarak düzenlenebilecek ve hastalar yıl boyunca 3 aylık dozlarda olacak şekilde ilaçlarını aynı rapor ile temin edebilecek. 

Düzenleme ile yoğunlukları azaltmayı ve vatandaşın ilaçlarına kolayca ulaşabilmesini amaçladıklarını dile getiren Bakan Işıkhan, “Bildiğiniz üzere vatandaşlarımız, raporlu ilaçlarının bir kısmını reçete ettirebilmek için hastanelere gitmek ve ilgili doktordan yazdırmak durumundalar. Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak, raporlu hastalarımızın işini kolaylaştırmak için aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıyoruz” dedi.


22 Mayıs 2024, 19:26