Aile Hekimlerinin Yazabileceği Raporlu İlaç Sayısı Artırılıyor! Uygulama Bugün Başladı

Aile Hekimlerinin Yazabileceği Raporlu İlaç Sayısı Artırılıyor! Uygulama Bugün Başladı

SGK'nın yeni düzenlemesi ile Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yer alan ve SUT hükümleri kapsamında sağlık raporu ile kullanılan bazı ilaçlar aile hekimlerince de reçete edilebilecek hale geldi. Uygulama bugün itibariyle başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, kronik hastalık ilaçlarının bir kısmı artık aile hekimlerince de reçete edilebilecek. Bu sayede hastalar, randevu alıp hastaneye gitmeden, aile hekimlerine giderek ilaçlarını kolayca alabilecekler.

18 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan değişikliklerle, Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yer alan ve SUT hükümleri kapsamında sağlık raporu ile kullanılan bazı ilaçlar aile hekimlerince de reçete edilebilecek hale geldi.

SGK tarafından haftalık olarak güncellenen Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yer alan ve aile hekimlerince reçete edilebilecek ilaçların güncel listesi, SGK'nın internet sitesinden ve e-Devlet Kapısı'ndan takip edilebilecek.

Bu sayede, özellikle kronik hastalıkları olan ve düzenli ilaç kullanması gereken hastaların sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşacak ve hastanelerdeki yoğunluk azalacak.

Hangi İlaçlar Aile Hekimlerinden Alınabilecek?

SGK tarafından yayımlanan ekte, aile hekimlerince reçete edilebilecek ilaçların listesi yer almaktadır. Bu liste haftalık olarak güncellenmekte ve güncel liste SGK'nın internet sitesinden ve e-Devlet Kapısı'ndan takip edilebilmektedir.

Güncel liste için tıklayın

Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Giriyor?

Yeni düzenleme 13 Haziran 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir.

Bu Düzenlemeden Kimler Faydalanacak?

Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yer alan ve SUT hükümleri kapsamında sağlık raporu ile kullanılan bazı ilaçları kullanan tüm hastalar bu düzenlemeden faydalanabilecektir.


13 Haziran 2024, 17:27