Bayram Sonrasında Tetkikler İçin De Onaylı Randevu Sistemine Geçilecek

Bayram Sonrasında Tetkikler İçin De Onaylı Randevu Sistemine Geçilecek

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, onaylı randevu sisteminin başarılı ilerlediğini, bayram sonrasında tetkikler için de uygulanacağını söyledi.

Meclisteki basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile ilgili çalışmaların ve toplantıların devam edeceğini dile getirdi. "Bir aylık zaman diliminde artan kapasitelerin ve sorunların ne kadarının çözülebildiği, bundan sonra hangi tedbirlerin alınması gerektiğiyle ilgili klinik hocalarımız, asistan arkadaşlarımızla birlikte koordinasyon kurulumuzla değerlendirme yapmış olacağız. Toplantılar devam edecek." diyen Koca, perşembe günü Çam ve Sakura Hastanesi'nde olacağını dile getirdi.

Onaylı randevu sistemi ile ilgili olarak da konuşan Koca, bayram sonunda bir aylık sürecinde tamamlanacağı ve konuyla ilgili bir rapor yayınlayacaklarını söyledi. Tepkilerin çok olumlu olduğunu ve ilk sonuçların başarıyla neticelendiğini söyledi. Koca az sayıdaşikayetin de zamanla çözüleceğini düşündüğünü dile getirerek, bayram sonrasında tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sistemine geçileceğini söyledi. Koca; "Tetkiklerle ilgili de benzer şekilde onaylı bir döneme geçme hazırlığı içindeyiz. Bayramdan sonra peyderpey tetkiklerle ilgili de randevulu onay sisteminde olduğu gibi bir gün önceden aranarak bir onay sistemi devreye girecek. Özellikle tetkiklerle ilgili hem insan kaynağı boyutu hem fiziki şartlar hem de teknik altyapı yer yer tamamlanarak daha erken dönemde tetkiklerin sonuçlandırılmasını hedeflemiş oluyoruz." dedi.

Tetkiklerde randevu onayının hangi alanlarda geçerli olacağıyla ilgili gelen bir soruya ise şu şekilde yanıt verdi: "MR, tomografi, kolonoskopi hatta ameliyatlar dahil olmak üzere randevu verdiğimiz bütün tetkiklerle veya müdahalelerle ilgili onay sistemini devreye alarak ilgili tetkik veya müdahaleye vatandaşımızın bir sonraki gün gelmeme durumu söz konusu ise bir başka vatandaşımızı, hastamızı erken dönemde çağırarak o müdahale veya tetkiki yapma imkanı sağlamış olacağız. "


12 Haziran 2024, 18:26