Burdur'da Diyalize Giren Hastalar Rahatsızlandı Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Burdur'da Diyalize Giren Hastalar Rahatsızlandı Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz alan hastalardan bazıları eve döndüklerin çeşitli sorunlarla karşılaşmaya başladı. İki periyot içerisinde sorun olduğu tespit edilirken 13 hasta entübe edildi, bir hasta hayatını kaybetti.

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi alan hastalardan aynı gün aynı seans içerisinde diyaliz alan 33 kişi tedavi sonrası fenalaştı. 08.00- 12.00 ile 12.00- 16.00 seanslarında diyaliz alan hastalar, tedavi sonrası evlerine döndüklerinde baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe gibi şikayetlerle karşılaşınca tekrar hastaneye götürüldü.

14 Hasta Entübe Edildi Bir Hasta Hayatını Kaybetti

Hastane yönetimi gün içerisinde diyaliz alan tüm hastalar geri çağrıp gerekli tetkiklerin yapılması kararını aldıktan sonra hastalar Burdur Devlet Hastanesi'ne geri döndü. Bu süreçte ilgili seanslarda diyaliz alan 33 hastadan 14'ü entübe edilmişti. 

Çevre şehirlere sevk edilen ve tedavi altına alınan hastalardan durumu ağır olan 70 yaşındaki Mustafa Demir ise hayatını kaybetti. Hastaların tedavileri devam ederken hala durumu cidddiyetini koruyan hastalar bulunuyor. Diyaliz esnasında yaşanan sorunun nedeni ise henüz tespit edilemedi.


31 Mayıs 2024, 12:44