Covid-19 Yaz Aylarında Artışta: Yeni Varyantlar ve Mevsimsel Eğilim Endişe Veriyor

Covid-19 Yaz Aylarında Artışta: Yeni Varyantlar ve Mevsimsel Eğilim Endişe Veriyor

Son verilere göre ABD'de Covid-19 vaka sayıları yaz aylarında artmaya başladı. Yeni varyantlar ve mevsimsel eğilim ise endişe verici bir tablo çiziyor.

ABD'de Covid-19 vaka sayıları, pandemi durumunun sona ermesinden bu yana istikrarlı bir şekilde artıyor. Yeni varyantların ortaya çıkışı ve mevsimsel eğilim, yetkilileri ve halk sağlığı uzmanlarını endişelendirmeye başladı.

Mevcut veriler, en az 38 eyalette enfeksiyonların arttığını gösteriyor. Virüsün yaz aylarında daha iyi çoğalma ve hayatta kalma eğiliminde olduğunu belirten uzmanlara göre bu durum, Güney ve Batı eyaletlerinde vaka sayılarının artmasında rol oynuyor.

Yeni varyantlar, artışta önemli rol oynuyor

Uzmanların açıklamalarına göre geçen kışın baskın olan JN.1 varyantı, yerini FLiRT varyantlarına bıraktı. Bu varyantlar, bağışıklık sisteminden kaçmayı ve daha bulaşıcı hale gelmeyi sağlayan mutasyonlara sahip. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 6 aydan büyük herkesin 2024-25 sezonu için güncellenmiş bir Kovid-19 aşısı yaptırmasını öneriyor. Yeni aşıların ise Ağustos ortası ile Eylül sonu arasında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 


28 Haziran 2024, 18:17