Deprem Bölgelerinde İlçe Dışı Eczane Nakline Ek Süre Getirildi

Deprem Bölgelerinde İlçe Dışı Eczane Nakline Ek Süre Getirildi

6 Şubat depremini yaşayan eczanelere destek sunmak amacıyla yayınlanan ilçe dışı nakil hakkında son başvuru tarihi TEB'in başvurusu ile uzaltıldı.

Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depreminin ardından bölge halkını desteklemek adına hem toplumsal hem de kamusal birçok karara imza atılmıştı. Afet anında büyük riskler altında hizmet vermeye devam eden ve hayati rol oynayan eczacılarımızın da mağdur olmaması için ek düzenlemeler getirilmiş ve eczanelerini taşımaları için kolaylıklar sunulmuştu.

Bu doğrultuda 11/05/2023 tarihinde yayımlanan duyuru ile, 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un 5' inci maddesi hükmü gereğince; depremde bölgede hizmet veren eczanelere nüfusa göre eczane açılması kriteri uygulanmaksızın ilçe dışı nakil hakkı tanınmıştı. Eczanelerin süreci daha rahat atlatabilmesi için yapılan düzenlenme için il sağlık müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyordu. Eczacıların 11/05/2024 tarihine kadar başvurularını yapması gerekiyordu.

Başvuru Süresi Bir Yıl Uzatıldı

Türk Eczacıları Birliği'nin yaptığı başvuruyu değerlendiren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı, konuyla ilgili süre uzatma kararı vererek doğal afet sebebiyle nüfusa göre eczane açılması kriteri uygulanmaksızın ilçe dışı eczane nakil hakkı için son başvurunun 11/05/2025 tarihine ötelendiği duyurdu.

İlçe Dışı Nakil Hakkından Kimler Yararlanabilir?

Deprem afetini yaşayan eczanelere yönelik olarak hazırlanan bu düzenlemeden; 

- Adıyaman İli Besni, Gölbaşı ve Merkez İlçeleri,

- Gaziantep İli İslahiye ve Nurdağı İlçeleri,

- Hatay İli Antakya, Arsuz, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Samandağ İlçeleri,

- Kahramanmaraş İli Afşin, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık, Türkoğlu İlçeleri,

- Malatya İli Akçadağ, Battalgazi, Doğanşehir, Yeşilyurt İlçelerinde,

06/02/2023 tarihinde faaliyette bulunan eczaneler yararlanabilyor.


17 Nisan 2024, 11:27