Dikkat Sahte Güneş Kremleri Cilt Kanseri Tehlikesi Yaratıyor!

Dikkat Sahte Güneş Kremleri Cilt Kanseri Tehlikesi Yaratıyor!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, sahte güneş kremlerinin cilt kanseri de dahil olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Yaz mevsimiyle birlikte güneş kremlerine olan talep de arttı. Bu durum, fırsatçı sahte ürün satıcılarının iştahını da kabarttı. Sahte güneş kremleri ciltte tahrişe, akneye, yağlanmaya ve hatta kansere yol açabilecek kadar tehlikeli. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, sahte güneş kremleriyle ilgili vatandaşları uyararak bu ürünleri eczanelerden almanın en güvenli yöntem olduğunu dile getirdi. 

Saydan ayrıca şunları söyledi: "Bu ürünlerin geniş spektrumlu olması ve kızılötesi ışınlara karşı da koruma sağlaması gerekiyor. Bu özellikleri barındırmayan ürünler güneşten tam koruyamaz ve ilgili ürünler cilt yaşlanmasına karşı etki, lekelenmeyi önleme, en önemlisi güneş yanığı ve ilerleyen dönemlerde cilt kanseri riskine karşı koruma işlevlerini yerine getiremez."

Sahte Güneş Kremlerinin Tehlikeleri:

  • Yeterli güneş koruması sağlamaz, cilt yaşlanmasına neden olur.
  • Ciltte tahrişe, akneye, yağlanmaya ve alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
  • En büyük tehlike ise cilt kanserine yol açma riskidir.

Sahte Ürünleri Nasıl Ayırt Ederiz?

Sahte ürünle orijinal ürün arasındaki farkı anlamak zor olabilir. Bu nedenle güvenilir kanallardan alışveriş yapmak çok önemlidir. Ürünün markasına, barkoduna, rengine ve kıvamına dikkat edin. Kullanım sonrasında bozulma, renk veya koku değişikliği, kötü koku gibi durumlar sahte ürün belirtisi olabilir. Ancak en kesin çözüm eczaneden satın almaktır.

 


19 Temmuz 2024, 13:55