Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı

Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı

Türk Eczacıları Birliği'nin seçkin araştırma, çalışma ve hizmetleri değerlendirmek ve tanınırlığı arttırmak için düzenlediği Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ne başvuru süreci başladı.

Türk Eczacıları Birliği'nin 2005 yılından bu yana verdiği Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'nde 2024 yılı başvuruları başladı. Mesleki, teknolojik veya temel farmasötik bilimlerde yapılan seçkin araştırma, çalışma ve hizmetleri değerlendirmek, eczacılık alanında tanınırlığı artırmak amacıyla düzenlenen törende bu yıl da 4 kategoride ödüller sahiplerini bulacak.

Tören kampsamında; bilimsel araştırmaları ve çalışmaları ile eczacılık bilimlerine evrensel düzeyde önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına yönelik olarak Eczacılık Akademisi Bilim Ödülü, çalışmaları ile bilime evrensel düzeyde katkı yapma potansiyeli bulunan genç bilim insanlarına yönelik olarak Eczacılık Akademisi Teşvik Ödülü,  eczacılık mesleğine yeni disiplinler kazandırılması amacıyla eğitim, inovatif faaliyet ve etkinliklerde hizmetleri bulunan eczacılara yönelik olarak Eczacılık Akademisi Hizmet Ödülü ve son olarak eczacılık, ilaç ve sağlık alanlarında önemli katkılarda bulunmuş ve ülkemizin uluslararası tanınırlığını arttırmış kurumlara yönelik olarak Eczacılık Akademisi Özel Ödülü takdim edilecek.

Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ne Kimler Aday Olabilir?

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından verilen Bilim, Teşvik Ödülüne ilaç ve eczacılık bilimleri alanında araştırmaları ve çalışmaları bulunan eczacılık fakültesi öğretim elemanları veya doktora eğitimlerini sağlık bilimleri enstitülerinde eczacılık veya tıp  programlarında tamamlamış olan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu bilim insanları başvurabilir veya aday gösterilebilir.

 

Aday gösterilebilecekler şu şekilde listelenebilir:

 

  • TÜBİTAK Bilim, Hizmet veya Dünya Bilimler Akademisi (TWAS) Bilim Ödülü sahipleri,
  • Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) şeref/asli üyeleri,
  • Üniversite senatoları ve/veya Eczacılık Fakültelerinin Fakülte Kurulları,
  • Bölge Eczacı Odaları Yönetim Kurulları,
  • Eczacılık Akademisi Bilim veya Hizmet Ödülü sahipleri

Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ne başvuru yapmak isteyenlerin, dosyalarını 05 Temmuz 2024 Cuma günü akşamına kadar “Mustafa Kemal Mahallesi 2147. Sokak, Numara 3, Kat 3, Çankaya, ANKARA” adresine ulaştırmaları gerekiyor.

 

Törenle ilgili gerekli dosya ve belgelere aşağıdan ulaşabilirsiniz:

TEB Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Yönergesi için tıklayınız.

TEB Eczacılık Akademisi Bilim ve Teşvik Ödülleri Aday Başvuru Formu örneği için tıklayınız.

TEB Eczacılık Akademisi Hizmet Ödülü Aday Başvuru Formu örneği için tıklayınız.


8 Nisan 2024, 11:22