Gaziantep'te Hastane Yemeği Krizi: 61 Sağlık Personeli Zehirlendi

Gaziantep'te Hastane Yemeği Krizi: 61 Sağlık Personeli Zehirlendi

Gaziantep'te bazı hastanelerde görev yapan ve akşam yemeğini hastanede yiyen 61 sağlık personeli, mide bulantısı şikayetiyle acil servislere başvurdu.

Gaziantep'te, bazı hastanelerde görev yapan ve akşam yemeğini hastanede yiyen 61 sağlık personeli, mide bulantısı şikayetiyle acil servislere başvurdu.

Zehirlenme vakasının ardından harekete geçen yetkililer, sağlık çalışanlarının Ersin Arslan Mücahitler Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıklarını açıkladı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, yaptığı açıklamada, "Hastalarımızın sağlık durumları genel olarak iyi. Hastalarımızın tedavileri sürüyor" dedi.

Şahin, zehirlenme vakasıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

  • Yaklaşık 61 sağlık personeli, aynı noktadan hizmet alan bir yemek şirketi tarafından sağlanan akşam yemeğinden sonra mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu.
  • Vakaların büyük kısmına Ersin Arslan Mücahitler Hastanesi acil servisinde müdahale edildi, geri kalan hastalar ise Yavuzeli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
  • Hastanelerin acil servislerinde herhangi bir kapanma olmadı.
  • Durumu ağır olan hasta bulunmadığı ve tüm hastaların tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Şahin ayrıca, Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili inceleme başlattıklarını ve numuneler aldıklarını da sözlerine ekledi.

Sağlık çalışanlarının zehirlenmesine neden olan olayın kaynağının ve sorumluların netleşmesi için soruşturma devam ediyor.


5 Temmuz 2024, 14:02