Gaziantep'te Kuduz Vakası Sonrası İki Mahalle Karantinaya Alındı!

Gaziantep'te Kuduz Vakası Sonrası İki Mahalle Karantinaya Alındı!

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı iki mahallede yaşanan saldırıların ardından köpeklerde kuduz virüsü tespit edildi. Vatandaşlar aşılanırken mahalleler 6 ay karantinaya alındı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Yolbaşı Mahallesi'nde 24 Mayıs'ta başıboş köpeklerin vatandaşlara saldırmasının ardından bölgede yapılan incelemede köpeklerde kuduz tespit edildi. Daha önce de Şubat ayında Kazıklı Mahallesi'nde başıboş köpekler vatandaşlara saldırmış ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede kuduz tespit edilmişti.

Mahalleler 6 Ay Karantinaya Alındı

Olayların yaşandığı mahallelerin girişlerine "Bu mahallede kuduz vakası görülmüştür" asılarak bölgeler karantinaya alındı. Gerekli tüm önlemlerin alındığını dile getiren yetkililer, Kazıklı'da 12 Şubat'ta, Yolbaşı'nda 24 Mayıs'ta başlayan karantinaların 6 ay süreceğini açıkladı.

Saldırıya uğrayan vatandaşlara İslahiye Devlet Hastanesi'nde kuduz aşısı yapılırken, bölgeye hayvan giriş çıkışı ise yasaklandı. Ekipler mahallelerde hayvanalara da aşılama çalışması yaptı. Bölgede İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İslahiye Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığınca ortaklaşa önlemler yürütülmeye devam ediyor.


30 Mayıs 2024, 16:19