Giresun'da Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Alarmı! 7 Vaka, 1 Can Kaybı

Giresun'da Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Alarmı! 7 Vaka, 1 Can Kaybı

Giresun'da son beş ayda görülen Kırım-Kongo kanamalı ateşi (kkka) vakaları korkutuyor. Görülen 7 vakada 1 can kaybı yaşanırken, yetkililer vatandaşlara korunma ve erken tanı uyarısı yaptı.

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, 2024 yılında kentte 7 kişiye Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tanısı konulduğu ve bu vakalardan 1'inin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, KKKA vakalarının 3'ünün Çamoluk, 2'sinin Alucra ve 2'sinin Şebinkarahisar ilçelerinde görüldüğü kaydedildi. Hastaların 6'sının tedavinin ardından sağlığına kavuştuğu, ancak 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Valilik, KKKA hastalığının hala gündemde olduğunu ve korunma ile erken tanının büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu kapsamda, 2024 yılı mart ayından itibaren özellikle yüksek riskli ilçelerde hem vatandaşlara hem de sağlık çalışanlarına eğitimler verilmeye devam ettiği belirtildi.

Yetkililer, vatandaşlardan korunma önlemlerine uymalarını ve şüpheli bir durumda vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını rica etti. Hastalığın yayılmasını engellemek ve can kayıplarını önlemek için tüm halkın duyarlı olması ve gerekli tedbirleri alması önemle vurgulandı.


3 Haziran 2024, 16:29