Grip Aşısı Sizin İçin Hayati Önem Taşıyor Olabilir!

Grip Aşısı Sizin İçin Hayati Önem Taşıyor Olabilir!

Grip Aşısı Sizin İçin Hayati Önem Taşıyor Olabilir!

Sonbaharla birlikte havaların soğumasıyla grip vakalarında artışlar görülmeye başlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Pervin Korkmaz grip hastalığının bazı risk gruplarında hayati tehlikeye yol açabileceğini ve bu nedenle grip hastalığından korunmanın büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ülkemizde yaşlı ve kronik hastalığı bulunan kişiler hastanelerden veya sağlık ocaklarından grip aşısı talebinde bulunabiliyor. Sıkça karşılaşılan ve toplumda bu nedenle çok önemsenmeyen bir hastalık olan grip, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan hastalar için ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Özellike KOAH, astım, kalp ve damar hastalıkları, bronşektazi gibi hastalıkları olan vatandaşların grip aşısı olmayı ertelememesi gerekiyor.

Aşılanmanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Pervin Korkmaz 65 yaş üstü hastaların mutlaka grip aşısı olması gerektiğini hatırlattı. Gripte baş ve boğaz ağrısıyla birlikte kas ağrıları görülebileceğini ve belirtilerin genellikle 38 dereceden daha yüksek ateş, titreme, kuru öksürük ve şiddetli halsizliğin görüldüğünü söyleyen Korkmaz, bulaşın öksürük ve aksırılıkla ortaya saçılan virüs yüklü damlacıkların solunması veya virüs taşıyan salgılarla kirlenmiş yüzeylere temasla olduğunu belirtti ve özellikle bu dönemlerde tokalaşma, öpüşmeden kaçınmanın gripten korunma açısından önemli olduğunu da ekledi.


9 Ekim 2023, 22:00