Hastanelerde "Onaylı Randevu" Dönemi

Hastanelerde

Sağlık Bakanlığı hastane randevularında bir gün öncesinden onay zorunluluğu getirdiği yeni sistemini uygulamaya başladı.

Sağlık Bakanlığının yaptığı yeni açıklamaya göre artık hastanelerden alınan randevular için bir gün öncesinden onay vermek zorunlu hale geliyor. Bu çalışma ile özellikle randevulara gelmeyen kişilerden kaynaklı olarak yaşanan yoğunlukları önleme amaçlanıyor. Sağlık Bakanı Koca'nın da konuyla ilgili yaptığı duyuru sonrası konuşulmaya ve detayları merak edilmeye başlayan yeni uygulamada randevudan olmamak için onay süresini kaçırmamak gerekiyır.

Randevuyu Kaçırmamak İçin Son Saat 20:00

Yeni uygulama ile kişiler 3 gün ve daha sonrası için aldığı randevularda bir gün öncesinde en geç saat 20:00'e kadar randevusunu onaylamak zorunda. Bu saate kadar onaylanmayan randevular ise iptal edilecek. Randevu onayları hem MHRS üzerinden hem de 186 aranarak yapılabilecek. Randevu tarihinden 2 gün veya daha kısa süre kala alınan randevularsa doğrudan onaylanmış sayılacak.

Onayladığı randevusuna gitmeyen hastalar için uygulanacak olan süreç ise daha önce de uygulanan 15 gün randevu alamama sonucu. Onaylı randevusuna gitmeyen kişiler aynı branştan 15 gün boyunca randevu alamayacak yalnızca hastaneye giderek randevusuz tedavi alabilecek.

Uygulama 65 yaş üzerindeki vatandaşlar ve kanser hastaları için geçerli olmayacak.


16 Mayıs 2024, 16:57