Her 4 Ebeveynden 1'i Küçük Çocuklarının Uyku Vakti İçin Kaygılı

Her 4 Ebeveynden 1'i Küçük Çocuklarının Uyku Vakti İçin Kaygılı

Yeni bir araştırmaya göre, birçok ebeveyn için yatma vakti bir mücadele haline geliyor. Çocukların %25'i kaygı veya endişe nedeniyle uykuya dalmakta zorlanıyor.

C.S. Mott Çocuk Hastanesi Ulusal Çocuk Sağlığı Raporu'nda yayınlanan yeni bir çalışma, yatma vaktinin birçok aile için bir savaş alanı olabileceğini ortaya koyuyor.

Anket, ebeveynlerin %25'inin çocuklarının kaygı veya endişe nedeniyle uykuya dalmakta zorlandığını düşündüğü sonucuna ulaştı. Bu durum, ebeveynlerin üçte birinden fazlasının çocuklarının geceleri üzgün veya ağlayarak uyandığını ve neredeyse yarısının da çocuklarının ebeveynlerinin yatağına tırmandığını söylemesiyle kendini gösterebilir.

Uzmanlar, tutarlı bir yatma rutininin anahtar olduğunu söylüyor. Ankete katılan ebeveynlerin %90'ı bir rutine sahip, ancak çocuklarının uykuya dalmasında zorluk yaşadığını bildirenlerin belirlenmiş bir rutine sahip olma olasılığı daha düşüktü.

Çalışma ayrıca sakinleştirici bir ortam yaratmanın önemini de vurguluyor. Uzmanların tasiyeleri ise şu şekilde:

  • Yatmadan önce ekran süresini sınırlamak ve bir saat önceden ışıkları kısmak, çocuğun bedenine uykuya dalmanın zamanı geldiği sinyallerini iletir.
  • Ebeveynler ayrıca çocuk uykuya dalana kadar odada kalmaktan kaçınmalı ve bunun yerine her birkaç dakikada bir kontrol etmeyi tercih etmelidir.

 


21 Haziran 2024, 19:19