İş Kazasında Parmaklarını Kaybeden Hastaya Ayaktan Ele Parmak Nakli Yapıldı

 İş Kazasında Parmaklarını Kaybeden Hastaya Ayaktan Ele Parmak Nakli Yapıldı

Konya'da iş yerinde geçirdiği kazada, parmakları 350 tonluk presin altında kalarak kopan Enes Çelik'e, ayaktan ele parmak nakli yapıldı.

Konya'da otomotiv yedek parça fabrikasında çalışan 23 yaşındaki Enes Çelik, iş yerinde yaşadığı kazada 350 tonluk presin altında kalan her iki elinin de başparmağını kaybetti. Kopan parmakların yerine Konya Necmettin Erbakan Meram Hastanesi'nde yapılan başarılı bir operasyonla ayaktan ele parmak nakli yapıldı. 6 ayda tam iyileşmeyi sağlayan Çelik, "Eskisi gibi her şeyi kendim yapabiliyorum" dedi.

Kaza Sonrası Öneri Doktordan Geldi

Çelik, 2023 Eylül ayında iş yerinde 350 tonluk presin altında kalarak her iki elinin başparmağını kaybetti. İlk müdahalenin ardından Çelik'e Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Harun Kütahya tarafından ayaktan ele parmak nakli yapılması önerildi ve operasyon 2023 Eylül ayında başarıyla gerçekleştirildi.

Ameliyat sonrası 6 ay boyunca fizik tedavi gören ve ellerinin fonksiyonlarını tam olarak geri kazanan Çelik; "Geçtiğimiz eylül ayında iş kazası geçirdim. Her iki elimin başparmağına 350 tonluk pres düştü. Dibinden kopmuştu, umudum yoktu. İlk ameliyattan sonra bu operasyonu söylediler. Ben de kabul ederek nakil oldum. Olmaz diye düşünürken eskisi gibi her şeyi kendim yapabiliyorum. Bir ağrım falan yok, ağırlık kaldırabiliyorum, yazı yazabiliyorum." dedi.

İş Kazaları Sonrası Uzuv Kayıpları Yaygın Bir Durum Haline Geldi

Operasyonu gerçekleştiren Operatör Doktor Harun Kütahya, iş kazalarında el yaralanmalarının sıkça görüldüğünü ve bazı durumlarda fonksiyonları geri kazandırmak için organ nakillerinin gerekli olduğunu belirtti. Kütahya, Çelik'in operasyon sonrası 6 ayda ellerinde ciddi fonksiyonları kazandığını ve günlük işlerini yapabilir hale geldiğini ifade etti.

Kütahya, "Bundan sonraki süreçte ise bu fonksiyonları daha da ilerletip özellikle iş kazanımına da artık döndürmeyi planlıyoruz." dedi.


7 Haziran 2024, 18:10