İstanbul Eczacı Odası, Deprem Hazırlık Planını Başlattı

İstanbul Eczacı Odası, Deprem Hazırlık Planını Başlattı

İstanbul Eczacı Odası olası İstanbul depremine hazırlanmak ve afet anında koordinasyon sağlayabilmek adına afet koordinasyon ekipleri oluşturuyor.

Beklenen İstanbul depremine karşı çok yönlü önlemler almak ülkemizin birincil konularından bir tanesi. Olası bir yıkıcı depremde, İstanbul gibi mega bir kentte çok büyük krizler yaşanma ihtimali söz konusu olabilir. Bunların başında da ilaca erişim sorunları yer alıyor elbette. 

Afet anlarında sağlık personellerinin hayati rolü içerisinde eczacılarımız büyük bir paya sahip. Bu konunun farkında olan İstanbul Eczacı Odası, hem deprem öncesi hazırlık çalışmalarında hem de deprem anında atılacak adımlarda doğrudan görev alacak bir ekip kurma hazırlığına başladı.

Afet Koordinatörleri Depreme Hazırlanacak

Bu doğrultuda 39 ilçede oluşturalacak olan afet ekipleri, eğitimler alarak hazırlıklarına bir an önce başlayacak. Bu doğrultuda ilk eğitim de gerçekleştirildi. İstanbul Eczacı Odası'nın Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde Olağanüstü Durumlarda İlaç ve Eczacılık Hizmetleri (ODİE) Komisyonu üyelerinin ve UMKE yetkilisinin Deprem Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimini tamamladı.

Bu eğitimler ile mahalle mahalle belirlenen ekiplerin atacağı adımlar planlanarak olası bir afete hazırlıksız yakalanmamak hedefleniyor. İstanbul Eczacı Odası'nın "Yaşanabilecek olası bir afet sonrası 39 ilçenin 964 mahallesinde kimse ilaçsız kalmayacak!" mottosu ile hareket ettiği afet planının eğitimleri ilerleyen günlerde de devam edecek.


9 Nisan 2024, 12:06