İstanbul Eczacıları UMKE Eğitimiyle Depreme Hazırlanıyor

İstanbul Eczacıları UMKE Eğitimiyle Depreme Hazırlanıyor

İstanbul Eczacı Odası, UMKE eğitimiyle eczacıları depreme hazırlıyor. Marmara depremine karşı önlem almak amacıyla düzenlenen eğitimde 20 eczacı, arama kurtarma ve müdahale konularında bilgi sahibi oldu.

İstanbul Eczacı Odası, olası bir Marmara depremine karşı hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) eğitmenleri tarafından düzenlenen "UMKE Farkındalık Eğitimi"nin ikinci ayağı 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi.

20 gönüllü eczacı, UMKE Bakırköy yerleşkesinde hem teorik hem de pratik eğitimlere katılarak afet durumlarında yapılması gerekenler konusunda bilgi sahibi oldu. Arama-kurtarma ve müdahale tatbikatlarına katılan eczacıların, deprem sonrası İstanbul'daki acil sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için önemli bir rol üstleneceği belirtildi.

İstanbul Eczacı Odası ODİE (Olağanüstü Durumlarda İlaç ve Eczacılık Hizmetleri) Çalışma Grubu tarafından organize edilen eğitimle ilgili olarak yapılan açıklamada, "Halk sağlığı konusundaki sorumluluğumuzun bilincinde olarak, depreme hazırlık çalışmalarımıza sistematik olarak devam ediyoruz." denildi. İlçe Afet Koordinatörlerinin bu eğitimler sayesinde donanımlarını artırmasıyla, deprem sonrası oluşabilecek olumsuz durumların etkilerini en aza indirmek hedefleniyor.

 


20 Eylül 2024, 18:16