IUPSA Dolu Dolu Geçen Etkinleriyle 2023’ü Tamamladı!

IUPSA Dolu Dolu Geçen Etkinleriyle 2023’ü Tamamladı!

Yakın zamanda “Eczacılığın Her Hali” semineri, Orzax ilaç firması gezisi, SFA AR-GE Teknopark gezisi gibi etkinlikleri gerçekleştiren İÜ Eczacılık Öğrencileri Birliği (IUPSA), Ocak ayında başlayacak olan IUPSAMENT programı için de başvuru topladı.

Yakın zamanda “Eczacılığın Her Hali” semineri, Orzax ilaç firması gezisi, SFA AR-GE Teknopark gezisi gibi etkinlikleri gerçekleştiren İÜ Eczacılık Öğrencileri Birliği (IUPSA), Ocak ayında başlayacak olan IUPSAMENT programı için de başvuru toplama aşamasını tamamladı.

Yılın son aylarının dolu dolu geçtiği IUPSA etkinlik takvimine IUPSA Yönetim Kurulu Başkanı Serra Deliktaş’ın kaleme aldığı açıklamalarla yakından bakıyoruz:

 

1- IUPSA'yla Eczacılığın Her Hali

 

Iupsa olarak bir gelenek haline getirdiğimiz Eczacılığın Her Hali adlı etkinliğimizde Kasım ve Aralık aylarında üç oturum gerçekleştirdik. İlk seminerimiz olan Eczane Eczacılığı'nda İstanbul'un en büyük eczanelerinden birinin eczacısı Ecz. Cihat Yılmaz'ı ağırladık. Endüstri Eczacılığı oturumumuzda Abdi İbrahim İlaç Kalite Güvence Müdürü ve Mesul Müdür Ecz. Günseli Mutlu'yu ağırladık. Eczacılıkta Girişimcilik oturumumuzda girişimci Ecz. Levent Çubukçu'yu ağırladık. 

 

2- Orzax İlaç Firması Gezisi

 

IUPSA olarak yıllardır yaptığımız gibi bu yıl da ilaç firması gezilerine devam ediyoruz. 2023-2024 döneminin ilk ilaç firması gezisi olan Orzax İlaç Firması Esenyurt Üretim tesisine 7 Aralık Perşembe günü bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu gezi eşliğinde Orzax'ın çalışma prensiplerini ve koşullarını dinledik. İşe alım mülakatı gerçekleştirdik ve üretim tesisini gözlemledik. Orzax'tan değerli bilgiler, ikramlar ve hediyelerle ayrıldık.

 

3- IUPSAMENT

 

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde bir öğrencilik kulübü tarafından ilk defa yapılan IUPSAMENT programı Ocak ayında başlıyor. Bu programda sektörün gözde isimlerinden oluşan güçlü mentor kadrosuyla öğrencilerin kariyer planlamalarına destek oluşturmak hedeflenmektedir. IUPSAMENT Lansmanı 17 Aralık Pazar günü online platformda gerçekleştirildi. Mentee adaylarının mentorlarla tanışma fırsatı bulduğu bu lansmanda program tanıtımı yapıldı. Başvuru formu 30 Aralık tarihinde kapanıyor. Mülakat süreçlerinin ardından 6 aylık bir mentorluk süreci başlayacak.

4- SFA AR-GE TEKNOPARK GEZİSİ

 

IUPSA olarak okulumuz öğrencileriyle Teknopark'ta bulunan SFA AR-GE'ye bir gezi gerçekleştirdik. Öncesinde Teknopark'ı ve imkanlarını tanıdık. Ardından Sfa Ar-ge'nin tarihçesini ve çalışmalarını dinledik. Daha sonrasında AR-GE laboratuvarında cilt jeli workshopu gerçekleştirdik. 

 


1 Ocak 2024, 15:14