Japonya'da Takviye Diyet Gıdası 100'den Fazla Kişiyi Hastanelik Etti, 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Japonya'da Takviye Diyet Gıdası 100'den Fazla Kişiyi Hastanelik Etti, 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Japonya'da takviye diyet gıdası "beni-koji" ürününden kaynaklı olarak yüzlerce kişi hastaneye kaldırıldı. Hastalardan 4'ünün hayatını kaybettiği açıklandı.

Japonya'da üretim yapan bir firmanın ürettiği kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" ürünü yüzünden hastaneye kaldırılanların sayısı her geçen gün artıyor. Yapılan açıklamalara göre, şu ana kadar yüzden fazla kişi beni-koji ürünleri yüzünden hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4'e yükseldi.

Henüz yaşanan salık sorunlarının kaynağı net olarak tespit edilememiş olsa da hastaların böbrek rahatsızlıkları çektikleri belirtildi. Konuyla ilgili olarak hem firma hem de resmi kurumlar tetkikler yapmaya başlanırken, firma ürün grubunu piyasan toplatmak için adım attı.

Bakanlıktan acil açıklama ve denetim kararı

Bakanlık ve hükümet yetkilileri konuyla ilgili olarak firmadan acil bir açıklama talep ederken, Kabine Başsekreteri Hayaşi Yoşimasa, üründeki sağlık tehlikesine neden olan maddenin belirlenmesi yönelik olarak güvenlik adımalrının hızla a tıldığını açıkladı.

Firmayla ilgili soruşturma da başlatılırken, bakanlık yetkilileri ürün kategorisindeki yaklaşık 6 bin mamulün "sağlığa zararına yönelik" acil denetimler başlatacak.


29 Mart 2024, 14:34