Uzmanlar, ses teli bozukluklarında uzun süren şikayetlerde, kendi kanından elde edilen PRP'nin tedavide umut verici olabileceğini belirtirken, tedavi yöntemlerinin hastanın durumuna göre değiştiğini vurguluyorlar.
Uzmanlar, boğazda acı veya gerginlik hissi, sesin yorulması veya çatallanması gibi şikayetlerin iki haftadan uzun sürmesi durumunda ses teli bozukluğunun yaşanabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, kişinin kendi kanından elde edilen PRP'nin ses teli bozukluklarına tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olarak umut verici olabileceğini belirtiyor. Özellikle sesini yoğun bir şekilde kullanan meslek gruplarında (öğretmenler, çağrı merkezi çalışanları, din görevlileri, şarkıcılar vb.) daha sık rastlanan ses bozukluklarının çoğunlukla sesin yanlış kullanımından kaynaklandığını ifade ediyor. Ses hastalıklarının nedeninin belirlenmesinin tedavi sürecinde temel aşama olduğunu vurgulayan uzmanlar, tedavi yöntemlerinin hastanın durumuna göre farklılık gösterdiğine dikkat çekiyor. Ses terapisi, ilaç tedavileri, ses cerrahisi, enjeksiyon ve botoks uygulamaları gibi çeşitli yöntemlerin kullanıldığını ifade ediyorlar.
Uzmanlar, son yıllarda yapılan bilimsel çalışmaların, kişinin kendi kanından elde edilen PRP'nin bazı ses teli hastalıklarının tedavisinde umut verici bir yol olabileceğini gösterdiğini belirtiyor. "Laringeal PRP" olarak adlandırılan bu yöntemin, özellikle tekrarlayan ses teli cerrahisi geçirmiş ve ses teli hasarı yaşamış hastalarda iyileşme sürecini destekleyebileceğini ifade ediyor.