Konya'da 20 Kiloluk Kitleyle Yaşamak Zorunda Kalan Kadın Ameliyatta Kurtuldu

Konya'da 20 Kiloluk Kitleyle Yaşamak Zorunda Kalan Kadın Ameliyatta Kurtuldu

Konya'da 48 yaşındaki Fadim Ülger, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde Ülger'in karın bölgesinde 20 kilogram ağırlığında kitle olduğu tespit edildi.

Konya'da 48 yaşındaki Fadim Ülger, bel çevresindeki genişlemeyi kilolara bağlarken, aslında karnında 20 kiloluk bir kitleyle yaşıyordu. Artan karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Ülger, ameliyatla bu dev kitleden kurtuldu ve yeni bir hayata başladı.

Çumra ilçesinde yaşayan Fadim Ülger, son yıllarda bel çevresindeki genişlemenin aldığı kilolardan kaynaklandığını düşünüyordu. Yaklaşık bir ay önce ise artan karın ağrısı şikayetiyle Konya Şehir Hastanesi'ne başvurdu.

Tetkikler Dev Kitleyi Ortaya Çıkardı

Hastaneye başvuran Ülger'de yapılan tetkiklerde, yumurtalıklarında anormal şekilde büyümüş 20 kiloluk bir kitle olduğu tespit edildi. Bu dev kitle, Ülger'in günlük yaşamsal aktivitesini neredeyse tamamen kısıtlamış ve uyku problemlerine yol açmıştı.

Konya Şehir Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Yandal Kliniği Op. Dr. Mustafa Şahin, Ülger'in acil ameliyat olması gerektiğine karar verdi. Kısa sürede gerçekleştirilen ameliyatta, Ülger'in karnından 45 santimetreye 30 santimetre ebadındaki 20 kilogramlık kitle başarıyla çıkarıldı.

Ameliyattan Sonra 20 Kilo Hafifledi

Ameliyat sonrası 120 kilodan 100 kiloya düşen Ülger'in genel durumu iyi. Patolojik incelemelerde kitlenin kötü huylu olmadığı da tespit edildi.

Fadim Ülger: "Ameliyat Olmadan Önce Hayatım Bitmiş Gibiydi"

Karnındaki dev kitleden kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Fadim Ülger, ameliyattan önce yaşadığı zorlukları dile getirdi. Ülger, "Birkaç yere gittiğimde bana gaz sancısı demişlerdi ama değilmiş. Buraya gelince hocalarımız yakından ilgilendiler, ameliyatımı yapıp, sağlığıma kavuşturdular. Çok mutluyum. Tüm doktorlarıma teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ameliyat olmadan önce hayatım bitmiş gibiydi. Çok ağrılarım oluyordu, uyuyamıyordum. Hiçbir şey yapamıyordum. Karnımdan böyle bir şey çıkacağını hiç tahmin edemezdim. Hocalarımız büyük olduğunu söylemişti ama görünce çok şaşırdım. Bir ay öncesine kadar hiçbir şikayetim yoktu. Hiç belli etmemişti." dedi.


24 Temmuz 2024, 15:06