Pakistan'da Sıcak Hava Dalgası Ölümcül Etkisini Gösteriyor: Yüzlerce Can Kaybı!

Pakistan'da Sıcak Hava Dalgası Ölümcül Etkisini Gösteriyor: Yüzlerce Can Kaybı!

Pakistan'ın güneyinde son altı günde 568 kişiyi aşan can kaybına neden olan aşırı sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor.

Pakistan'ın güneyinde son altı günde 568 kişiyi aşan can kaybına neden olan aşırı sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı ve nem oranının da yüksek olduğu Karaçi'de insanlar serinlemek için çare arıyor.

Artan sıcaklıklar nedeniyle hastanelere başvuran hasta sayısı da hızla artıyor. Karaçi Sivil Hastanesi'nin acil servis şefi Dr. Imran Sarwar Sheikh, Pazar ve Çarşamba günleri 267 sıcak çarpması vakası gördüklerini ve bunlardan 12'sinin ölümle sonuçlandığını açıkladı. Hastaneye gelenlerin çoğunun 60 yaş ve üzeri olduğunu belirten Dr. Sheikh, 45 yaş ve 20'li yaşlarda hastaların da olduğunu söyledi.

Yetkililer, halkı bol su içmeye ve serin kalmaya özen göstermeye çağırıyor. Ayrıca, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar gibi riskli grupların daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Karaçi'yi kavuran sıcak hava dalgasının önümüzdeki haftaya kadar sürmesi beklenirken hava durumu uzmanları, muson mevsiminin erken gelmesi ve yağışların artmasıyla sıcaklıkların biraz daha düşmesini öngörüyor.

Dalga Yalnızca Pakistan'da Değil

Pakistan'da yaşanan bu durum tek değil. Hindistan ve komşu ülkeler de son haftalarda aşırı sıcak hava dalgalarından etkileniyor. Uzmanlar, bu tür olayların gelecekte daha da artacağını ve buna karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.


3 Temmuz 2024, 18:09