Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin Yeni Sağlık Bakanı Olarak Atandı

 Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin Yeni Sağlık Bakanı Olarak Atandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 53. Sağlık Bakanı olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ataması Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden affını istemesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 53. Sağlık Bakanı olarak atandı.

Memişoğlu, atama kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yeni görevine başladı.

Kemal Memişoğlu Kimdir?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladıktan sonra SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. 2002 yılında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde öğretim üyeliğine başladı ve 2012 yılına kadar hastane başhekimliği görevini yürüttü. 2016 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanan Memişoğlu, bu görevini 2024 yılına kadar sürdürdü.

Memişoğlu, çok sayıda bilimsel yayına ve ulusal/uluslararası tebliğe sahiptir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Memişoğlu'ndan İlk Mesaj

Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Bu önemli görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunarım. Milletimize ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmenin gayreti içinde olacağım." dedi.


2 Temmuz 2024, 10:21