Ruanda, Marburg Virüsüne Karşı Aşı Denemelerine Başlıyor

Ruanda, Marburg Virüsüne Karşı Aşı Denemelerine Başlıyor

Ruanda, ölümcül Marburg virüsüne karşı mücadelede yeni bir adım attı. Ülkede aşı denemelerine başlandı ve virüsün yayılmasını önlemek için çeşitli önlemler alındı.

Doğu Afrika ülkesi Ruanda, ölümcül Marburg virüsü salgınına karşı acil önlemler alıyor. Ülkede en az 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bu virüse karşı aşı denemelerine başlanacağı açıklandı.

Sağlık Bakanı Sabin Nsanzimana, ABD merkezli Sabin Aşı Enstitüsü'nden temin edilen 700 doz aşının ilk olarak sağlık çalışanları ve virüse yakalananlarla yakın temas halinde olanlar gibi risk grubundaki kişilere uygulanacağını belirtti.

Ebola virüsüyle benzer semptomlar gösteren Marburg virüsü, yüksek ateş, kas ağrıları, ishal, kusma ve aşırı kanamalar gibi şiddetli belirtilere yol açıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, bu virüs enfekte ettiği kişilerin ortalama yarısını öldürüyor.

Ruanda’da virüsün kaynağı henüz tam olarak tespit edilemese de, yetkililer salgının yayılmasını önlemek için çeşitli önlemler alıyor. Cenaze törenlerindeki katılımcı sayısı sınırlandırılırken, seyahatlerde ateş ölçümü, yolcu anketleri ve el dezenfeksiyonu gibi uygulamalar zorunlu hale getirildi.


10 Ekim 2024, 18:31