Sağlık Çalışanlarına Şiddet Artıyor: "Sağlıkta Ölüşüm Sistemi" Eleştirisi

Sağlık Çalışanlarına Şiddet Artıyor:

Bodrum'da bir doktora yönelik şiddet olayı sonrası sağlık çalışanları isyan etti.

Aile hekimleri ve aile sağlık merkezi çalışanları, vergide adalet talebiyle başlattıkları eylemlerin 21. haftasında bir araya gelirken, bu kez de Bodrum'da yaşanan şiddet olayıyla sarsıldılar. Birlik ve Dayanışma Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Dr. Ahmet Tabduk Mehlepçi, sağlıkta şiddetin sistematik bir sorun olduğunu ve bunun sorumlusunun iktidar olduğunu belirtti.

Mehlepçi, yaptığı açıklamada, "Sağlığı ticari bir meta olarak gören iktidar, sağlıkta dönüşüm değil, ölüşüm sistemi uyguluyor" diyerek hükümeti eleştirdi. Bodrum'da bir hasta ve yakını tarafından şiddete maruz kalan Dr. Hürkal Tezvar'a yapılan saldırıyı örnek gösteren Mehlepçi, "Bunun tek suçlusu 30 yıldır süren sağlıkta piyasalaşma ve sağlığın ticari bir meta, hastanın müşteri olarak görüldüğü, sağlık dönüşümü dedikleri gerçekte sağlıkta ölüşüm sistemidir" dedi.

Sağlık çalışanları, yoğun iş yükü, düşük ücretler ve artan şiddet olayları nedeniyle büyük bir moral bozukluğu yaşadıklarını ifade ediyor. Eylemciler, sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil çözümler talep ediyor ve hükümeti göreve çağırıyor.

 


1 Ağustos 2024, 19:14