Sağlıkta Uzaktan Muayene Sistemi Başlıyor!

Sağlıkta Uzaktan Muayene Sistemi Başlıyor!

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde uzaktan muayene hizmeti başlıyor. Sınırlar dahilinde randevular SGK tarafından karşılanacak.

Sağlık Bakanlığı, hastaların uzaktan muayene olabileceği yeni uygulamasını başlatıyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden randevu alınarak yapılacak olan uzaktan muayene sürecinde hekimler hem e-reçete hem de e-rapor oluşturabilecek. İlk olarak pandemi döneminde karantinadaki hastalar için uygulanan bu uygulama, Geçtiğimiz ay Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklik sonrası 22 Mayıs itibariyle Sağlık Bakanlığı'na bağlı ve yeterli bilişim altyapısına sahip hastanelerde aşamalı olarak uygulanmaya başlayacak.

Randevular Sınırlara Tabi

Uygulamanın başlayacağı hastanelerde hastaların muayene ücretleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak ancak belirli sınırlara tabi olacak. Düzenlemeye göre hastalar aynı hastaneden, aynı gün içerisinde yalnızca bir kez uzaktan muayene randevusu oluşturabilecek. Uzman hekimlerin gerçekleştireceği randevularda, aynı hastanede aynı uzmanlık alanından takip eden on gün içerisinde alınan uzaktan muayene randevuları da SGK tarafından karşılanmayacak.

İhtiyaç Durumlarında Hastanelere Başvurulacak

Uygulamanın başlayacağı hastanelerde uzaktan sağlık hizmetine ek olarak doktorlar gerek duyduğu durumlarda hastaları yüz yüze muayeneye yönlendirebilecek. Ayrıca hastaların sağlık verileri giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar üzerinden de takip edilebilecek.

Uzaktan sağlık hizmeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti kuruluşlarında uygulanmaya başlayacak.


21 Mayıs 2024, 16:27