Sağlıkta Yeni Dönem: Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Görevi Devraldı!

Sağlıkta Yeni Dönem: Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Görevi Devraldı!

Sağlık Bakanlığı'nda halef-selef buluşması gerçekleşti ve Prof. Dr. Kemal Memişoğlu görevi Fahrettin Koca'dan devralarak Bakanlık sürecine başladı.

Son haftaların önemli gündem konularından olan Fahrettin Koca'nın görevinden ayrılması süreci resmen tamamlandı. Yeni Sağlık Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu görevine başlamak için devir teslim törenini bekliyordu. Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreniyle Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, görevi Dr. Fahrettin Koca'dan devraldı. Törende konuşan Bakan Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını ve bu başarıyı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Memişoğlu, Türkiye'nin son 22 yılda sağlıkta önemli gelişmeler kaydettiğini ve bu başarılı mirasın üzerine inşa ederek çalışacaklarını ifade etti. Hedeflerinin sağlık hizmetlerinde bilgi ve teknoloji üretiminde de lider ülke olmak olduğunu belirten Memişoğlu, "Pandemi sürecinde birçok gelişmiş ülke başarısız olurken Türkiye son derece başarılı bir sınav verdi. Sağlık turizmi göstergeleri de bu başarının bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde bilgi ve teknoloji üretiminde de Türkiye'yi liderlik hedeflerine taşımak için gayret göstereceğiz" dedi.

Bakan Memişoğlu, hasta ve çalışan memnuniyetini ön planda tutacaklarını ve koruyucu sağlık hizmetlerine önem vereceklerini de sözlerine ekledi. "Elimizden geldiğince gece gündüz çalışacağız ve sağlık hizmetlerini daha da geliştirerek sektörümüzü çok daha iyi yerlere taşıyacağız" diye konuştu.

Dr. Fahrettin Koca'ya Teşekkür:

Bakan Memişoğlu, devir teslim töreninde kendisine destek olan Dr. Fahrettin Koca'ya da teşekkürlerini iletti. Koca'nın bakanlık döneminde önemli çalışmalara imza attığını ve bu çalışmaları daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Törene, Sağlık Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Yeni Dönemde Neler Bekleniyor?

Bakan Memişoğlu'nun göreve başlamasıyla sağlık sektöründe birtakım değişiklikler olması bekleniyor. Özellikle hasta ve çalışan memnuniyetinin artırılması, koruyucu sağlık hizmetlerine daha fazla önem verilmesi ve sağlık bilgi ve teknolojisi üretiminde lider olunması öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Memişoğlu'nun bu hedeflere nasıl ulaşacağı önümüzdeki süreçte daha netlik kazanacak.


3 Temmuz 2024, 13:16