Salatalıklar Salmonella Salgınına Neden Oluyor Olabilir mi?

Salatalıklar Salmonella Salgınına Neden Oluyor Olabilir mi?

ABD'de 54 kişi salatalık tükettikten sonra hastalandı, FDA Salmonella salgınının kaynağı araştırıyor.

Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD'de ülke çapında 54 kişinin hastaneye kaldırılmasına yol açan Salmonella salgınının kaynağını araştırıyor. İlk bulgular, hastalığa kontamine olmuş salatalıkların neden olmuş olabileceğini gösteriyor.

FDA, pazartesi günü duyurulan bir geri çağırmanın ardından 162 Salmonella vakasının salatalıklarla ilişkili olabileceğini açıkladı. Soruşturma altındaki salatalık üreticisi Fresh Start Products, geri çağırılan ürünlerinin artık satışta olmadığını ve şu anda marketlerde bulunan salatalıkların bu geri çağırmadan etkilenmediğini belirtti.

FDA, potansiyel olarak etkilenen salatalıkların 14 eyalette satıldığını, ancak toptancılar tarafından diğer eyaletlere de gönderilmiş olabileceğini söylüyor. Salgınla bağlantılı hastalık vakaları ise 25 eyalette ve Columbia Bölgesi'nde görüldü.

FDA, iki Salmonella salgını araştırıyor

FDA, bu salgının yanında 23 eyalette 158 hastalığın yer aldığı ve FDA'nın bağlantılı olabileceğini düşündüğü bir diğer Salmonella Braenderup enfeksiyonlarının salgınını da araştırıyor. FDA, tüketicilere salatalık tüketmeden önce iyice yıkamayı ve hastalanırsanız bir doktora görünmeyi tavsiye ediyor.


10 Haziran 2024, 17:23