TEİS'den Medula Sistemine E-Devlet İle Giriş Zorunluluğu İçin İptal Başvurusu

TEİS'den Medula Sistemine E-Devlet İle Giriş Zorunluluğu İçin İptal Başvurusu

TEİS SGK'nın Medula sistemine e-Devlet üzerinden zorunlu giriş kararına tepki göstererek, kararın iptali için başvuruda bulundu.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Medula Sistemi’ne e-Devlet üzerinden giriş zorunluluğu getirmesine tepki göstererek, konuyla ilgili kararın iptal edilmesi için bir adım attı. TEİS Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, yaptığı yazılı başvuruda bu uygulamanın eczanelerde büyük sorunlara yol açtığını ve sağlık hizmetlerinde aksaklıklara neden olduğunu belirtti.

Saydan, 15 Ekim’de yaşanan sistem kesintisinin eczanelerin işleyişini olumsuz etkilediğini ve hastaların ilaç temininde güçlük çekmesine neden olduğunu ifade etti. Eczanelerin, İlaç Takip Sistemi (İTS) bildirimleri, stok takibi gibi birçok işlemi gerçekleştirmek için eczane otomasyon sistemlerine bağımlı olduğunu vurgulayan Saydan, bu sistemlerin Medula Provizyon Sistemi ile entegre çalışmasının zorunlu olduğunu belirtti.

"E-Devlet zorunluluğu, eczanelerin işleyişini olumsuz etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda eczacıların kişisel verilerinin güvenliğini de tehdit ediyor" diyen Saydan, e-imza ve e-Devlet şifrelerinin kişisel verilere erişim sağlayan önemli araçlar olduğunu ve bu bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmasının büyük riskler taşıdığını ifade etti.

TEİS Genel Başkanı, eczacıların e-imza ve e-Devlet şifrelerini personelleriyle paylaşmak zorunda kalmasının, kişisel veri güvenliği açısından ciddi bir sorun olduğunu belirterek, bu uygulamanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Saydan, SGK’dan e-Devlet zorunluluğunun tamamen kaldırılmasını talep etti.

 


17 Ekim 2024, 13:23