TEİS'inBaşvurusu Sonuç Getirdi: Şeker Ölçüm Cihazı Ödemeleri Yeniden Başlayacak

TEİS'inBaşvurusu Sonuç Getirdi: Şeker Ölçüm Cihazı Ödemeleri Yeniden Başlayacak

Danıştay'ın kararıyla şeker ölçüm cihazı ödemeleri yeniden başlayacak. TEİS'in başvurusu diyabet hastaları için müjdeyi getirdi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası tarafından açılan dava sonucu, diyabetli hastaların şeker ölçüm cihazı ödemelerine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Danıştay 10. Dairesi, daha önce alınan ve diyabetli hastaları mağdur eden kararını bozarak, şeker ölçüm cihazı ödemelerinin durdurulmasına yönelik tebliğ maddelerini oy birliği ile iptal etti.

TEİS Danıştay 10 . Dairesi'ne 14/07/2016 tarihli ve 29770 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 16. maddesinin b bendinin ve 25/08/2016 tarihli ve 29812 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 13. maddesinin iptaline yönelik başvuruda bulunmuştu. Danıştay'ın kararı ile şeker ölçüm cihazlarının ödenmesini durduran ilgili tebliğ maddesi oy birliği ile iptal edildi.


26 Temmuz 2024, 13:06