Türk Eczacılığına Katkılar Ödüllendirildi

Türk Eczacılığına Katkılar Ödüllendirildi

Türk Eczacıları Birliği, eczacılık alanında üstün çalışmalar yapan bilim insanlarını ödüllendirdi. 2024 yılı ödül sahipleri belli oldu.

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından düzenlenen ve eczacılık alanında önemli bir prestij taşıyan Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'nin 2024 yılı sahipleri belli oldu.

2005 yılından beri eczacılık bilimlerine önemli katkılarda bulunan bilim insanlarını ödüllendiren Akademi, bu yıl da seçkin bir jüri tarafından değerlendirilen başvurular sonucunda ödül sahiplerini belirledi.

2024 Yılı Ödül Sahipleri

  • Bilim Ödülü: Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Çalış, eczacılık bilimine sunduğu katkılar için Bilim Ödülü'ne layık görüldü.
  • Teşvik Ödülleri: Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Nazlı Erdoğdu ve Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Etil Güzelmeriç, eczacılık bilimine sundukları katkılar içinTeşvik Ödülü'ne değer görüldü.

Ödül sahiplerini belirleyen jüride, Prof. Dr. Mesut Sancar, Prof. Dr. Bensu Karahalil, Prof. Dr. İrem Tatlı Çankaya, Prof. Dr. Nilüfer Yüksel, Prof. Dr. Selma Saraç Tarhan, Prof. Dr. Aysun Pabuçcuoğlu ve Prof. Dr. Mükerrem Betül Yerer Aycan gibi alanında uzman isimler yer aldı.

 


20 Eylül 2024, 17:01