Yardımcı Eczacılar İçin 2024 Yılı İkinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi Açıklandı!

Yardımcı Eczacılar İçin 2024 Yılı İkinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi Açıklandı!

2024 yılı İkinci Yardımcı Eczacı Başvuru ve Yerleştirme Takvimi belli oldu. Ön kayıtlar 22-26 Temmuz, tercihler ise 29 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından 2024 yılı İkinci Yardımcı Eczacı Başvuru ve Yerleştirme Takvimi açıklandı. 22-26 Temmuz tarihleri arasında Bölge Eczacı Odaları'ndan ön kayıt başvurusu yapılabilecek olan adaylar, 29 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında TEB tarafından açılacak ekran üzerinden ilçe tercihlerini yapabilecekler. Yerleştirmeler ise 2 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ve sonuçlar aynı gün ilan edilecek.

Bazı Önemli Noktalar:

  • Ön kayıt işlemini tamamlamış olan eczacıların, tercih başvurusu yapmadan önce çalışacakları eczaneyi bulmaları zorunlu. Bulmaları halinde, 26 Temmuz'a kadar ön kayıtlarını sildirebilirler.
  • Yerleştirmeler, 2023 yılı KDV hariç hasılat bilgileri esas alınarak yapılacak. Bu nedenle, 2023 yılı hasılat bilgilerini Eczacı Bilgi Sistemine henüz kaydetmeyen eczacılar, bu işlemi ivedilikle tamamlaması gerekiyor.
  • Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan eczaneler, mücbir sebep hali nedeniyle 31 Ağustos'a kadar İTS'ye hasılat beyan edebilecekler. Bu tarihe kadar beyanlarını tamamlayan eczaneler için yardımcı eczacı çalıştırma zorunluluğu bulunmuyor. Bu illerdeki diğer depremden etkilenen il ve ilçelerde ise yardımcı eczacı çalıştırma zorunluluğu devam ediyor.

18 Temmuz 2024, 14:11