Bodrum'da Aile Hekimine Saldırı! Doktor Hala Yoğun Bakımda, Bakanlık ve STK'lar Tepkili

Bodrum'da Aile Hekimine Saldırı! Doktor Hala Yoğun Bakımda, Bakanlık ve STK'lar Tepkili

Bodrum'da aile hekimine şiddet! Hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan doktor yoğun bakımda.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan üzücü bir olayda, bir aile hekimi hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldı. Olay, Ortakent Mahallesi'ndeki bir aile sağlığı merkezinde meydana geldi.

Alınan bilgilere göre, İstanbul'dan tatil için Bodrum'a gelen Engin S., ateş şikayetiyle eşi Hilal S.'yi aile sağlığı merkezine getirdi. Muayene sırasında doktorun eşini hastaneye götürmesi yönündeki tavsiyesine sinirlenen Engin S., doktoru kolundan çekerek tartışmaya yol açtı. Yaşanan arbede sonucu doktor kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Durumu ciddiyetini koruyan doktorun yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Polis, Şüphelileri Gözaltına Aldı

Olayla ilgili olarak Engin S. ve kız kardeşi gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinde doktorun kendilerine küfrettiğini ve darp girişiminde bulunduğunu iddia ederken, doktorun avukatı ise şikayetçi oldu.

Sivil Toplum Kuruluşları Olayı Kınadı

Olayın ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, sağlıkta şiddete dikkat çekti. Muğla Tabip Odası Başkanı Çetin Erdolu, sağlık sistemindeki sorunların sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tetiklediğini belirterek, bu durumun artık son bulması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı da olayla ilgili olarak bir açıklama yayınladı:

"Hekimimizin yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Hekimlerimize, hemşirelerimize, hastanelerimizde görevli tüm personelimize karşı uygulanan şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlılıkla mücadele edeceğiz."

 


31 Temmuz 2024, 17:08