Burdur Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Olayıyla İlgili Bakan Koca'dan Açıklama

Burdur Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Olayıyla İlgili Bakan Koca'dan Açıklama

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyalize giren 33 hastadan 3'ünün hayatını kaybetmesi bazılarının tedavi altına alınmasıyla ilgili olayı Bakan Koca yakından takip ederken adli ve idari soruşturma sürüyor.

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyalize giren 33 hastadan bir kısmı diyaliz sonrası baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı gibi şikayetlerle hastaneye geri döndü. Bu üzücü olayda 3 hasta hayatını kaybetti, 14 hasta entübe edildi ve 16 hasta taburcu edildi.

Hastaların Isparta, Antalya, Afyonkarahisar ve Denizli'ye sevk edildiği olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında, hastanenin erken açılması ve su tesisatındaki sorunlar olası nedenler olarak gösteriliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı yakından takip ettiğini ve soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiğini belirtti. Bakan Koca, hayatını kaybeden hastalara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tedavi gören hastalara da acil şifalar diledi.

 


7 Haziran 2024, 15:57