Sahte Sağlık Raporu Operasyonunda 98 Kişi Gözaltına Alındı!

Sahte Sağlık Raporu Operasyonunda 98 Kişi Gözaltına Alındı!

Bitlis ve 5 farklı ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, sahte sağlık raporu hazırlayan 22 kişi ve bu raporlardan faydalanan 76 kişi gözaltına alındı.

Sahte rapor operasyonu, Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından 22 Temmuz sabahı saat 05.00'te gerçekleştirildi. Operasyonda şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 av tüfeği, 2 tabanca, çok sayıda fişek, dijital materyal ve 17 araç ele geçirildi.

Sahte Raporlar ve Dolandırıcılık Şebekesi

Edinilen bilgilere göre, şüpheliler belirli bir ücret karşılığında gerçekte hasta olmayan kişiler için sahte sağlık raporları düzenliyordu. Çete bu raporlar için çeşitli tahlillere kendi adamlarını sokarak gerçeğe aykırı heyet raporu almalarına da yardımcı oluyordu. Sahte rapor alan şüpheliler ise bu raporları kullanarak hasta aylığı, bakıcı ücreti ve ÖTV muafiyeti ile araç almak gibi yollardan devleti büyük zarara uğratıyordu.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 av tüfeği, 2 tabanca, çok sayıda fişek, dijital materyal ve ÖTV muafiyetinden yararlanılarak alınan 17 araç ele geçirildi. Şüphelilerden 6'sının ise halen firarda olduğu ve yakalanmaları için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

 


23 Temmuz 2024, 14:45