Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu "Yenidoğan Çetesi"yle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu "insanlıktan nasibini almamış kişilerin organizasyonu" olarak nitelendirdiği "yenidoğan çetesi" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul'da ortaya çıkan ve 10 bebeğin yaşamını yitirmesine neden olan "yenidoğan çetesi" ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, bu olayı "insanlıktan nasibini almamış kişilerin organizasyonu" olarak nitelendirerek, suçluların yakalandığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti.

Konuyla ilgili sürecin detaylarını aktaran Memişoğlu; "Bu, Mayıs 2023'te, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün bir ihbarının mali şubeye, emniyet teşkilatımıza ve savcılığa bildirmesiyle başlayan bir süreç. Bu süreçte çeşitli dinlemeler ve organizasyonun tespit ve ispatıyla ilgili delillerle beraber, suçlular veya suç isnat edilenler tutuklandı." dedi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, çete üyeleri, bebeklerin sağlığını hiçe sayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) daha fazla para kazanmak amacıyla organize bir suç şebekesi kurmuştu. Bebekler, uygun olmayan hastanelere yönlendirilerek uzun süre yatırıldı, gereksiz yere tedavi gördü ve bazıları hayatını kaybetti.

İddianamede adı geçen hastaneler ise şu şekilde: "Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi, Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesi."

 


21 Ekim 2024, 17:26
Reklam